Home Speelgoed Bouw & constructie Een duidelijke Lego bouwtekening

Een duidelijke Lego bouwtekening

Gebruikerswaardering: / 8
LaagsteHoogste 

Een lego bouwtekening is te vinden in elke lego doos. Het doel van de lego bouwtekening  is dat kinderen zelfstandig de lego in elkaar kunnen zetten aan de hand van de lego bouwtekening. Op deze lego bouwtekening staat namelijk precies getekend hoe de lego in elkaar gezet moet worden. Dus als kinderen lekker zelf willen gaan spelen en willen gaan bouwen dan is lego een goede optie. Lego is een cadeau waar veel kinderen heel blij mee zijn. Zeker omdat er een lego bouwtekening bij zit is het fijn dat de kinderen alles zelf in elkaar kunnen zetten. Voor hele jonge kinderen kan het lastig zijn om te werken met de lego bouwtekening, maar als de ouders even mee werken hebben de kinderen zo door hoe de lego bouwtekening  in elkaar zit en kunnen zij na een paar keer zelfstandig aan de slag. Kinderen weten zo hoe alles werkt, dus ook de lego bouwtekening zullen zij zo door hebben.

De lego bouwtekening is onmisbaar, maar soms ook leuk om weg te laten zodat de kinderen zelf aan de slag kunnen gaan en hun eigen fantasie kunnen gebruiken. Laat de kinderen in het begin maar werken met de lego bouwtekening, naarmate zij ouder worden krijgen zij meer fantasie en willen zij zelf aan de slag met lego. Ze zullen dan vaak alle lego los maken die zij hebben en op de grond leggen. Dan kunnen zij zien wat ze allemaal hebben en dan maken ze hun eigen lego bouwtekening. Ze gaan zelf wat ontwerpen, er is geen lego bouwtekening nodig die vooraf al is gemaakt. De kinderen maken in hun hoofd een eigen lego bouwtekening  en maken een mooi ontwerp.

Kijk eens hoe de fantasie van je kinderen is, wat maken zij als er allemaal lego op de grond ligt en er is geen lego bouwtekening aanwezig? Misschien kun je zelf wel lekker mee gaan spelen. Lego is natuurlijk voor jong en oud en niemand zal zich hier mee vervelen. Het geeft zoveel mogelijkheden dat wanneer het een keer regent iedereen gezellig samen binnen lego kan gaan bouwen. Een paar misschien met de lego bouwtekening en anderen gebruiken hun fantasie. Met lego is het allemaal mogelijk en moet je je fantasie de vrije loop laten. Durf ook eens afstand te doen van de lego bouwtekening en durf lekker zelf aan de slag te gaan. Laat anderen jou een opdracht geven en probeer deze uit te voeren. Ook leuk voor de kinderen, geef bijvoorbeeld de hele familie een opdracht om elk een dier te maken en kijk dan welk dier van lego het meeste lijkt op een echt dier. Laat diegene dan weer een opdracht bedenken en zo kun je de hele middag vol maken. Genoeg ideeën dus om een regenachtige vakantie samen door te brengen.

Lego bouwtekening komen goed van pas wanneer je een nieuwe lego doos hebt gekocht. Soms is het fijner als je de lego bouwtekening achterwege kunt laten en je eigen fantasie kunt gebruiken, zeker voor kinderen een aanrader.Voeg deze pagina toe aan uw favoriete Social Bookmarking websites
Reddit! Del.icio.us! Mixx! Free and Open Source Software News Google! Live! Facebook! StumbleUpon! nujij msnrep ekudos TwitThis Joomla Free PHP
 

Gerelateerd